salāti, vasaras maltīte
Foto: Shutterstock
Dabas atmošanās rit pilnā sparā. Ar ko lai palutina savu organismu aprīlī – tīrības un spodrības mēnesī? Protams, ka ar bērzu vai kļavu sulām un pirmajiem svaigajiem zaļumiem. Vairāk dārzeņu un augļu, mazāk – desu, konfekšu un konservu. Vairāk kustību un aktivitāšu svaigā gaisā, mazāk – sēdēšanas pie datora vai gulšņāšanas pie televizora.

Un tad nebūs jāsūdzas par pavasara nogurumu, nespēku vai depresiju. Jo nogurums un depresija no tā jau arī rodas, ka piesārņojam savu organismu ar neveselīgu pārtiku un par maz kustamies. Tiklīdz uz šķīvja parādās vairāk zaļumu un krāsainības, arī dzīvē atgriežas spirgtums, jutekliskums un kaisle.

Aprīlis ir lielais tīrīšanas mēnesis. Spožajiem saules stariem laužoties caur logu stikliem, kļūst skaidrāk saskatāms, kuros stūros būs nepieciešama pamatīgāka uzkopšana. Atbrīvošanās no krāmiem, spodrināšana un tīrīšana notiek gan mājās, gan darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!