Ērkšķogas - 11
Ērkšķogas, stiķenes, krizdoles – tie ir tikai daži apzīmējumi gardajām lauku odziņām, ko bērnībā gan zaļas, gan saldas un gatavas ēdām, stāvot pie adatainā krūma. Izrādās, ka tajās netrūkst labu un veselībai derīgu vielu.

Konsultē Eva Kataja, veselības centra "Vivendi" uztura speciāliste un bloga "Dabigsuzturs" veidotāja

Ērkšķogu lielākais pluss ir to šķiedrvielu saturs, īpaši tad, ja ēdam tās ar visām mizām un sēkliņām. Jo biezākas mizas un vairāk sēkliņu, jo dāsnāks šķiedrvielu pienesums. Tas palīdz uzlabot vielmaiņu un gremošanu, kā arī attīrīt organismu, piemēram, pēc medikamentu lietošanas. Ne līdz galam gatavās ērkšķogās šķiedrvielu būs vēl vairāk, bet pavisam zaļas ogas nevajadzētu ēst, jo šāda slodze gremošanai var būt par lielu, kas var beigties ar caureju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!