Konsultē Eva Kataja, veselības centra "Vivendi" uztura speciāliste un bloga "Dabigsuzturs" veidotāja
Ērkšķogu lielākais pluss ir to šķiedrvielu saturs, īpaši tad, ja ēdam tās ar visām mizām un sēkliņām. Jo biezākas mizas un vairāk sēkliņu, jo dāsnāks šķiedrvielu pienesums. Tas palīdz uzlabot vielmaiņu un gremošanu, kā arī attīrīt organismu, piemēram, pēc medikamentu lietošanas. Ne līdz galam gatavās ērkšķogās šķiedrvielu būs vēl vairāk, bet pavisam zaļas ogas nevajadzētu ēst, jo šāda slodze gremošanai var būt par lielu, kas var beigties ar caureju.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit