Cik daudz vērtīga tajos paliek? Kā vislabāk sasaldēt pašlaik aktuālās ogas, lai tajās saglabātos pēc iespējas vairāk vērtīgu vielu – veselas vai saspaidītas, ar vai bez cukura? Un ja salīdzina saldētas ogas un ievārījumu – kur paliek vairāk labuma? Centīšos atbildēt uz šiem un citiem daudzus interesējošiem jautājumiem par saldēšanu un veselīgu uzturu.
Jāsāk ar to, ka saldēšana ir ļoti labs veids, kā ziemā nodrošināt sevi un savu ģimeni ar augļiem, ogām, dārzeņiem un zaļumiem. Tos var uzglabāt saldētavā 8–12 mēnešus, tomēr vislabāk apēst pusgada laikā, jo vitamīnu daudzums saldētos produktos pakāpeniski mazinās.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit