hurma, augļi, raža
Foto: Shutterstock

Veikalu plauktus un tirgus letes pārpludinājis košais aizjūru auglis hurma, kas ir arī ļoti veselīgs. Hurma ir bagātīgs ogļhidrātu avots, kā arī satur daudz šķiedrvielu, kas palīdz regulēt cukura līmeni organismā, turklāt hurma pat palīdz pat cīņā pret saaukstēšanos. Lūk, daži padomi, kas palīdzēs to izmantot efektīvi arī veselības uzlabošanā.

Par hurmu tiešām var teikt, ka tas ir sezonāls auglis un veikalos pieejams tikai no oktobra beigām līdz februārim. Tā dzimtene meklējama Āzijā - Ķīnā. No turienes hurma sāka izplatīties Austrumāzijā un tālāk uz Japānu, un tikai 19. gadsimtā amerikāņu ģenerālis Metjū Perijs aizveda japāņu hurmas stādus uz Ziemeļameriku. Pamazām japāņu hurma sāka izplatīties pārējā pasaulē - Brazīlijā, Kaukāzā, Itālijā, Spānijā, Ēģiptē, Centrālajā un Dienvidamerikā. Šodien tā jau vairs nav viena veida hurma, bet gan dažādas šķirnes. Vairāk par hurmas šķirnēm un paveidiem lasiet šeit.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!