burkāni bietes sīpoli dārzeņi
Foto: Shutterstock
Ziemas mēneši ir laiks, kad mūsu platuma grādos svaigi augļi un dārzeņi dabā praktiski nav atrodami, bet tas nebūt nenozīmē, ka nav iespējams uzņemt nepieciešamās uzturvielas un vitamīnus. Diētas un uztura ārsts Andis Brēmanis norāda, ka smādējami nav ne pagrabā noglabātie kartupeļi, burkāni un citi labumi, ne saldēti dārzeņi un augļi, ne tas, kas nopērkams veikalos. Atliek tikai izvēlēties, priekšroku dodot pašmāju produktiem un sezonas augļiem.

Augļus un dārzeņus meklē pagrabā, saldētavā un veikalā

Brēmanis norāda, ka vienmēr vislabākie ir sezonā pieejamie svaigie produkti, arī tie, kas stāvējuši vairākus mēnešus pagrabā. Ja rudenī novākti kartupeļi, burkāni, bietes un citi veselīgi labumi, tagad noteikti ir īstais brīdis, lai tos celtu galdā gan svaigus, gan termiski apstrādātus. Ieteicams maksimāli izmantot vietējos produktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!