Izplatītākās tievēšanas kļūdas, kas neļauj iegūt veselīgu un slaidu augumu
Foto: Shutterstock
Putna čalas un pavasara elpa aiz loga daudzām no mums liek kritiski lūkoties spogulī un izvērtēt iespējamās ziemas sekas – liekos kilogramus. Auglības klīnikas "Mama Rīga" "Tievēšanas kluba" vadītāja, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina apkopojusi izplatītākās kļūdas, kas tiek pieļautas tievējot.

Pirmā kļūda. Es neēdu ne baltmaizi, ne kartupeļus!
"Visbiežāk tā ir pirmā frāze, ko saka manas pacientes, apsēžoties krēslā un sākot stāstīt par saviem ēšanas paradumiem," skaidro Ļubina. Sievietēm izbrīnu izsauc fakts, ka gan baltmaizi, gan kartupeļus drīkst ēst, tikai vienmēr ir jāpatur prātā apēsto produktu daudzums un ēšanas brīdis, kad tie tiek ēsti. Pirms gulēt iešanas vai laiskas atpūtas dīvānā baltmaize un kartupeļi dos vienu efektu, bet, apēsti pirms iecerētas pastaigas – pavisam citu.

Līdzīgu viedokli paudusi arī uztura speciāliste Lizete Puga. "Jā, to sastāvā ir augsts cietes daudzums, taču būsim reāli, viens vidēja izmēra vārīts kartupelis saturēs 160 kcal 7 g olbaltumvielu 1,5 g balastvielu, C vitamīnu, folskābi, kāliju, magniju u.c., un sāta sajūta, piemēram, pēc tāda paša daudzuma balto rīsu ir tomēr citāda. Mēs jūtamies daudzreiz labāk paēduši. Tāpēc daudzveidība nav slikta lieta, neaizmirstot arī par veco labo kartupeli," tā Puga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!