Kā sportā, tā ēdienkartē jāievēro mērenība, kritiski izvērtējot savu veselību. Gatavojoties maratonam, treneri un fizioterapeiti iesaka sākt ar iesildīšanos, mierīgu skrējienu vai pat soļošanu. Tāpat ir ar uzturu – vēlams ieviest ikdienā veselīgus paradumus nepārforsējot. Kas der vienam, neder citam – ēdienkarte iesācējam krasi atšķirsies no profesionāla sportista maltītēm. Tomēr ir pāris principi, kurus vērts ņemt vērā gan mērenas, gan intensīvas slodzes piekritējiem.
Tene norāda izplatītākos aizspriedumus un min konkrētus piemērus, kas aktīviem cilvēkiem liks justies labāk un sasniegt sportiskos mērķus vieglāk.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit