āboli grozs
Foto: Shutterstock
Rudens ļoti daudzos dārzos ir sācies ar bagātīgu ābolu ražu. Arī tad, ja ne visur ābolu ir patiešām daudz, ir skaidrs, ka to sezona jau ir sākusies. Rudens auglis ir iecienīta uzkoda un kārums daudziem, bet izrādās, ka tam piemīt arī virkne veselībai derīgu īpašību. Tiesa, der paturēt prātā, ka kilogramiem ābolus ēst nevajadzētu, un ābolu plātsmaize nebūt nebūs tik veselīga kā svaigs auglis.

Lielisks šķiedrvielu un C vitamīna avots

Āboli ir ne tikai viegli pieejami un garšīgi, bet arī ļoti vērtīgs vitamīnu un citu vērtīgu vielu avots. Tos droši vari iekļaut savā ēdienkartē, nesatraucoties par “tukšām” kalorijām. Ābols sniegs ne tikai enerģiju, bet arī tavam organismam nepieciešamas vielas. “Healthline” skaidro, ka vienā vidēja izmēra ābolā ir apmēram 95 kalorijas un 25 grami ogļhidrātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!