Par to, kāpēc cilvēkam nepieciešams ēst veselīgi, kā to izdarīt un pie kā vērsties ar šiem jautājumiem, raidījumā ""Viņa" skaidro" stāsta diētas ārste Lolita Neimane. Speciāliste norāda, ka cilvēki parasti veselīgu uzturu saista tieši ar lieko svaru, piebilstot: "Arī slaids cilvēks var būt ar veselības problēmām, un šīs problēmas var būt ļoti cieši saistītas ar uztura izvēli." Pastāv ļoti daudz hronisku neinfekciozu slimību, kuru izcelsme var būt saistīta arī ar uzturu. Tās ir gan sirds un asinsvadu slimības, gan onkoloģiskas saslimšanas. "Un abas šīs slimību grupas ir galvenie nāves cēloņi ne tikai Latvijā," atgādina ārste.
Neimane uzsver, ka, lai samazinātu hronisku slimību risku, uzturam ir ļoti liela nozīme. Turklāt runa ir ne vien par tauku vai ogļhidrātu izvēli, bet arī par to, kā produkts tiek uzglabāts, pagatavots un lietots. Kā piemēru speciāliste min situāciju, kad maize tiek uzglabāta siltā vietā, atrodoties iepakojumā. Var veidoties pelējums, ko cilvēks ne vienmēr pamana, un tajā esošās vielas, lietotas uzturā, palielina onkoloģisko slimību risku.