Vērtīgā veselības sakne: kāpēc uzturā jāiekļauj ingvers
Foto: Shutterstock
Ingveru, pateicoties tā ārstnieciskajām īpašībām, izmanto jau gadsimtiem ilgi. Palīgs pret vēdera pūšanos, nelabumu, menstruāciju sāpēm, iekaisumiem un daudz ko citu. Skaidrs, ka tikai viens augs nevar būt burvju nūjiņa, kas palīdzēs itin visam – labas veselības pamatā ir daudzi aspekti, tostarp pilnvērtīgs un sabalansēts uzturs –, taču nav arī šaubu, ka, pateicoties tā vērtīgajām īpašībām, ingveru ir vērts iekļaut savās maltītēs.

Ingvers ir ziedošs augs, kura izcelsme meklējama Ķīnā. Tas pieder pie Zingiberaceae dzimtas un ir cieši saistīts ar kurkumu, kardamonu un galangali. Sakneņi ir tā daļa, ko parasti izmanto kā garšvielu. To bieži vien sauc par ingvera sakni vai vienkārši par ingveru. Augu var lietot dažādās formās un veidos – žāvētu, svaigu, pulverveida vai kā eļļu vai sulu. Dažkārt to pievieno arī pārstrādātiem pārtikas produktiem un kosmētikai. Augam ir unikālā garša un aromāts, pateicoties ingverā esošajām dabiskajām eļļām, no kurām svarīgākā ir gingerols.

Iedvesmojoties no "Medical News Today" , "Good House Keeping" un "Health Line", esam apkopojuši iemeslus, kāpēc vērtīgo augu ir vērts iekļaut savā uzturā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!