Ingvers ir ziedošs augs, kura izcelsme meklējama Ķīnā. Tas pieder pie Zingiberaceae dzimtas un ir cieši saistīts ar kurkumu, kardamonu un galangali. Sakneņi ir tā daļa, ko parasti izmanto kā garšvielu. To bieži vien sauc par ingvera sakni vai vienkārši par ingveru. Augu var lietot dažādās formās un veidos – žāvētu, svaigu, pulverveida vai kā eļļu vai sulu. Dažkārt to pievieno arī pārstrādātiem pārtikas produktiem un kosmētikai. Augam ir unikālā garša un aromāts, pateicoties ingverā esošajām dabiskajām eļļām, no kurām svarīgākā ir gingerols.
Iedvesmojoties no "Medical News Today" , "Good House Keeping" un "Health Line", esam apkopojuši iemeslus, kāpēc vērtīgo augu ir vērts iekļaut savā uzturā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit