cukurs, cukurvate, sieviete
Foto: Shutterstock
Baltās, piena, melnās šokolādes, cepumi, kūkas, saldinātie dzērieni, jogurti, brokastu pārslas un tā tālāk – cukurs patiesi mums ir visapkārt. Nereti to uzņemam neapzināti, jo tas paslēpies daudzos pārtikas produktos. Vienlaikus pārāk liels cukura daudzums uzturā var izraisīt virkni veselības problēmu. Ar kādiem riskiem jārēķinās saldummīļiem, uzzini, lasot tālāk.

Cik daudz ir par daudz? Kopumā vispār ar cukuru nevajadzētu aizrauties. 2015. gadā Pasaules Veselības organizācija (PVO) publicēja ieteikumu – dienā cukuram nevajadzētu aizņemt vairāk par 5% no ikdienas kalorijām, raksta "Medical News Today". Piemēram, ja uzņem 2000 kaloriju dienā, tad tam nevajadzētu pārsniegt 100 kalorijas jeb sešas tējkarotes.

Pazīmes, kuras liecina, ka uzņem pārāk daudz cukura

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!