Uztura speciāliste Lolita Neimane jau ''Viņa'' skaidrojusi, ka vienam cilvēkam dienas laikā ieteicams apēst 500 gramus dārzeņu un augļu, un kabacis ir īsti piemērots, lai tas tiktu iekļauts šo dārzeņu skaitā. Viņasprāt, vislabākais kabacī ir tā salīdzinoši neitrālā garša, kuras dēļ no tā var pagatavot gan saldos ēdienus, piemēram, pankūkas, gan sāļos – sacepumā, pildītus u.tml. Uztura speciāliste pati kabačus sagriež gabaliņos un sasaldē, lai arī ziemā tos varētu izmantot dažādu ēdienu pagatavošanai.
Krāsainais dārzenis ne tikai labi garšo dažādos pasniegšanas veidos, bet tas ir arī bagāts dažādu B vitamīnu, arī A un C vitamīnu avots. Tajā ir varš, dzelzs, cinks, dažādi antioksidanti un citas organismam nepieciešamās uzturvielas. Tas var palīdzēt stabilizēt cukura līmeni asinīs, samazināt sirds un asinsvadu slimību risku un uzlabot kaulu veselību. Tomēr kā jau ar visu – kas par daudz, tas par skādi!