Labā ziņa ir tā, ka organismam jau no dabas ir kontroles mehānisms, kas palīdz nodrošināt normālu cukura līmeni asinīs, skaidrots portālā ''The Healthy''. Par to rūpējas hormons insulīns. Kad cukura līmenis sāk palielināties, kā tas parasti notiek pēc iestiprināšanās, arī insulīna daudzums palielinās, mudinot ķermeni glikozi izmantot enerģijai vai to uzglabāt aknās vēlākai izmantošanai.
Sliktā ziņa ir tā, ka dažiem cilvēkiem rodas insulīna rezistence jeb nejūtīgums pret insulīnu smadzenēs, kas ir 2. tipa cukura diabēta priekšvēstnesis, līdz ar to zūd hormona spēja kontrolēt cukura līmeni. Ir arī cilvēki, kuriem var attīstīties autoimūns stāvoklis – 1. tipa cukura diabēts, kas iznīcina organisma šūnas, kas ražo insulīnu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit