darbs, ofiss, miegainība, miegs
Foto: Shutterstock
Noguruma un miegainības sajūta pēc pusdienu maltītes ieturēšanas nav nekas neparasts. Vairums pat zina – pēc pusdienām atgriežoties darba rutīnā, gaidāms kārtīgs miega uzplūdums, tādēļ steigšus jādzer kafija, kaut gan patiesībā vajadzētu būt pretēji – ēdienam būtu jādod papildu enerģija. Šajā rakstā aplūkosim biežākos miegainības ierosinātājus un to, kā miegainībai neļaut ietekmēt produktivitāti.

Zini, ko ēd un kā tas tevi ietekmē


Mūsu pašsajūta ļoti lielā mērā ir atkarīga no tā, ko mēs ēdam, stāsta neirologs un miega speciālists Brendons Peters portālam "Verywell Health". Ja mūsu ēdienkartē galvenokārt ir pārtikas produkti ar mazu uzturvērtību, visticamāk mūs pēc ēšanas pārņems nevis kārtīgs enerģijas uzplūdums, lai aizvadītu turpmāko dienu, bet gan milzīgs nogurums. Produkti, kas rada miegainību, parasti satur daudz piesātināto tauku, sāls un cukuru, un šajā kategorijā ietilpst daudz rūpnieciski ražoti produkti. Tāpat nogurumu radīs grūtāk sagremojams uzturs. Tie visbiežāk ir produkti ar augstu tauku saturu – sarkanā gaļa, cepti ēdieni, frī kartupeļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!