ķirbis
Foto: Shutterstock
Kur rudens, tur ķirbis! Šis gada periods ir oranžās ogas zvaigžņu stunda, kad tā tiek ne tikai likta marinējumos, cepta kūkās un vārīta zupās, bet arī grebta spocīgos ģīmīšos par godu Halovīnam. Taču ķirbis ir ne tikai garšīgs un parocīgs izdobjošanai – tam ir vairākas veselīgas īpašības, kas to padara teju par superogu!

Ķirbis sniedz neskaitāmus labumus cilvēka organismam, piemēram, acīm svarīgo A vitamīnu, kā arī spēcina imunitāti. Lai gan varētu šķist, ka vēderā liekama vien mīkstākā daļa, tā nebūt nav – ēdams no tā ir principā pilnībā viss. Vari, piemēram, sarīvēt ķirbja miziņu un izmantot marinādēs, bet ķirbju stīgas piejaukt kādai svaigi spiestajai sulai. Protams, nevar aizmirst arī par sēkliņām, kas var aizstāt populārās saulespuķu sēklas – ķirbju "viducītis" satur ogļhidrātus, nātriju, šķiedrvielas, olbaltumvielas un arī nedaudz cukura.

Vērtīgi veselības ieguvumi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!