Vai ēdienkartē iekļaut saldētus augļus un dārzeņus? Skaidro uztura speciāliste
Foto: Shutterstock
Vasarā tirgus apmeklējums vai pastaiga pa dārzu parasti beidzas ar pilnu groziņu svaigu dārzeņu un augļu, savukārt ziemā un agrā pavasarī, kad vēl tikai gaidām vietējos labumus, šis prieks iet secen. Kā viena no iespējām ir uzturā lietot saldētus produktus – gatavot zupas, sautējumus, arī "wok" ēdienus, taču tad priekšplānā izvirzās jautājums par to uzturvērtību un saglabāšanu. Tēmu komentē "Rimi Labākai dzīvei" eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.

Sasaldējot var "noķert" vasaras garšu un vērtīgas uzturvielas

Protams, nekas nav salīdzināms ar vasaras vidū saulē nogatavojušos smaržīgu tomātu vai aromātiskām, tikko plūktām dillēm. Taču arī saldētus produktus nevajadzētu novērtēt par zemu – ne garšas, ne uzturvielu ziņā, saka Olga Ļubina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!