Pelēkie zirņi, bez šaubām, ir īstens latviešu produkts, varētu pat teikt – nacionālā delikatese, kuru jo īpaši godājam gadu mijas svētkos. Patiesi – Ziemassvētku galds nav iedomājams bez tiem. Neatkarīgi no tā, cik ēdienu būtu servēti uz svētku galda, viens no tiem noteikti būs pelēkie zirņi, kuri katram jāapēd vismaz pa saujai. Tomēr ar zirņiem ir kāda problēma, kas, starp citu, apspēlēta gan dažādos stāstos, gan jokos, gan anekdotēs – ēdot zirņus (tai skaitā arī pupas) pūšas vēders.
Kāpēc tā? Kāpēc citiem pūšas, bet citiem nē? Vai Ziemassvētku vakariņās zirņus vajadzētu iekļaut arī bērna ēdienkartē? Un kā vispār risināt šo problēmu? Ar šiem jautājumiem "Tasty.lv" vērsās pie sertificētas uztura speciālistes un raidījuma "Veselības kods" balss Svetlanas Aleksejevas.
Kāds ir iemesls tam, ka pēc zirņu vai pupiņu nobaudīšanas, pūšas vēders?
Pūšanās vēderā pēc zirņu un pupu patēriņa ir saistīta ar to, ka šie pākšaugi satur augstu šķiedrvielu daudzumu un specifiskus cukurus, ko sauc par oligosaharīdiem.
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv