Foto: LETA

Kas kopīgs viesmīlības servisā praktizējošiem vīnziņiem un Betmenam? Naksnīgi atbildīgais degustāciju un vīnošanas darbs aktivizējas laikā, kad "normāli" cilvēki atpūšas. Šāda formula kādam šķitīs izdedzinoša, savukārt es tajā redzu ilgtspējības daili, ja netiek izniekoti rīti, kas ir vēlāki par 9–17 standartu, kā arī, piemēram, brīvdienas pirmdienās.

It kā nav neloģiski, bet, uzzinot, ka kā "Vietas" vīnzinis esmu veiksmīgi iekļuvis "Mans pirmais maratons" kolorītajā programmā, lai nelielā dažādu profesiju pārstāvju grupā gatavotos kolosālam piedzīvojumam – pirmajam maratona startam –, prāva draugu un paziņu čupiņa uzskatīja, ka esmu zaudējis prātu. Bet, hey, tu nevari pazaudēt to, kā tev nav!

"Mans pirmais maratons" ir programma, kas jau vairākus gadus pulcē skriešanas entuziastus, kuri ir gatavi mesties iekšā teju četru mēnešu piedzīvojumā, lai kopā sagatavotos savam pirmajam 42 vai 21 kilometra skrējienam. Diezgan pamatīgs laika nogrieznis, lai pagūtu iziet cauri pilnam emociju spektram – no jūsmiņas līdz "Kur es esmu iekūlies!?". Kāpēc sevi tā mocīt un pātagot?

Iegādājoties sacensību apavus, tiem mēlītē bija iespēja ierakstīt lielā notikuma datumu un mērķa laiku… Biju reālistisks un ierakstīju šampanieti, ko izdzeršu pēc finiša – "Robert Moncuit Les Chetillons 2015". Beidzamie treniņi jau iekļāva 32  kilometru skrējienu un 2x18  kilometru skrējienus vienā dienā, starp tiem atpūšoties vien dažas stundas. Kad tika pieveikti šie izaicinājumi un jau sāku noticēt, ka finišu vajadzētu sasniegt, parādījās arī kaut kādas ambīcijas par mērķa laiku. Šajā treniņu posmā spilgtākā sajūta bija konstants izsalkums. Ja kāds man sāktu kārt makaronus uz ausīm, es tos aprītu nedomājot.

Starta diena, 19. maijs, pienāca kā gada karstākā diena, kas gariem gabaliem ir ekstra izaicinoši.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!