“Blondā grēka” valdzinājums, dažādi ogu un augļu vīni, kuģelis un pupaunieks, īstas mājas tortes un veselīgi čiekuru, cūku pupu našķi. "Īsāk sakot – senu tradīciju un modernā apvienojums ir tas, ko šajā sezonā pilnīgi no jauna jums atklās Zemgale!" ar lepnumu teic Zemgales plānošanas reģiona pārstāve Ilze Lujāne. Ar mērķi atbalstīt vietējo tūrismu Zemgales plānošanas reģions kopā ar visām novada pašvaldībām tūrisma informatīvajā kampaņā “Zemgale aicina!” piedāvā ikvienam sev atklāt šīs Latvijas daļas īpašās garšas un produktus, kas top no vietējām izejvielām gan pēc senču jau pārbaudītām, gan pavisam modernām receptēm. Turpinājumā – reģiona ekspertu ieteikumi, kā un kur vislabāk izbaudīt Zemgales garšu.
Šī ir tā Latvijas daļa, kas jau izsenis pazīstama ar savu kulināro mantojumu – kādreiz plaši zināma ar savu Kaucmindes Mājturības skolu, arī mūsdienās šī puse savu gardēžiem labvēlīgo slavu saglabājusi. Te var atrast gan visplašāko produktu klāstu un augošas ražotnes, gan zinošas saimnieces, kuras viesmīlīgi uzņems un pacienās arī ar kādu līdz šim vēl nemēģinātu delikatesi.
Rudenim piestāv gan uz ugunskura tapusi zupa un dažādi tradicionāli un sātīgi ēdieni, gan kāda īpaša alus kausa vai vīna malka baudīšana ar uzkodām un sirsnīgām sarunām. Bez īpaša piedāvājuma nepaliks arī našķu mīļotāji, jo Zemgalē var atrast visu – no klasiskās "Gotiņas" līdz pat čiekuru ievārījumam un cūku pupu kraukšķiem. Tāpēc atliek vien noskatīt vilinošāko piedāvājumu Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jēkabpils vai Jelgavas novados, kā arī Jelgavas pilsētā un doties garšas kārpiņu ceļojumā, izzinot arī dažādu produktu tapšanas procesu un vēsturi.