Foto: PantherMedia/Scanpix
Gandrīz katrs no mums vismaz reizi mūžā ir centies zaudēt svaru, gatavojoties kādam nozīmīgam pasākumam vai vienkārši vēloties uzlabot savu veselību. Nav noslēpums, ka diētas ievērošana ietekmē arī cilvēka psiholoģisko stāvokli, un šai sakarā izdevums "Woman's Day" piedāvā septiņas frāzes, no kuru lietošanas ieteicams izvairīties sarunā ar diētas ievērotāju.

Šo es pagatavoju īpaši tev

Neraugoties uz labajiem nodomiem, šī frāze var radīt nevajadzīgu spiedienu, jo diētas ievērotājs nevēlas aizvainot tavas jūtas, paužot necieņu pret padarīto darbu, tomēr maltīte var ietekmēt diētas rezultātus, neļaujot pienācīgi kontrolēt uzņemto kaloriju un taukvielu daudzumu.

Viens gabaliņš taču nekaitēs

Atkāpšanās no diētas priekšnoteikumu ievērošanas kaut uz īsu brīdi var radīt lielāku iespēju iesākto apņemšanos nenovest līdz galam. Speciālisti uzsver, ka diētas ievērotāju gribasspēks nedrīkst zust ne mirkli un apkārtējiem to nepieciešams stiprināt, nevis radīt labvēlīgu augsni principu neievērošanai.

Nosvinēsim to ar vakariņām

Lai atzīmētu priecīgus notikumus, nav nepieciešamības sevi atalgot vien ar ēdienu. Pastāv daudz un dažādu veidu, kā nosvinēt īpašus atgadījumus, piemēram, apmeklējot kino, teātri vai kādu koncertu. Jāpiebilst, ka nelielo svinību izvēle jāatstāj diētas ievērotāja rokās, neuzspiežot savu viedokli.

Vai esi drošs, ka to drīksti ēst?

Vairums diētu ievērotāju atzīst, ka līdzcilvēku pārmērīgi rūpīgā attieksme pret ēdieniem, kas tiek lietoti uzturā, ir kaitinoša un apgrūtina svara zaudēšanas procesu.

Lai no tā izvairītos, atstāj uztura paradumu ievērošanu vai diētas principu pārkāpšanu svara zaudētāja ziņā, atturoties no liekām piezīmēm.

Tev nav vajadzīga diēta, jo tu tik un tā izskaties labi

Pat tad, ja vēlies izteikt komplimentu par diētas ievērotāja izskatu vai patīkamo personību, ko neietekmē apģērba izmērs, šādas frāzes lietošana nav piemērota. Iespējams, diēta tiek ievērota nevis vizuālā izskata, bet gan veselības apsvērumu dēļ, lai pazeminātu asinsspiedienu vai samazinātu diabēta risku.

Speciālisti šai sakarā iesaka koncentrēties uz izmaiņām, kas piemeklējušas potenciālā svara zaudētāja ikdienas paradumus, nevis komentēti vizuālā izskata pārmaiņas.

Kādēļ tu nevari kaut nedaudz pabaudīt dzīvi?

Veselīgs dzīvesveids ir vistiešākajā veidā saistīts ar dzīvošanu, tās izbaudīšanu un ilgu mūžu. Savukārt sevis atalgošana ar neveselīgiem našķiem vien pazemina dzīves kvalitāti, tādēļ, lai izbaudītu kopīgi pavadīto laiku, ēšanas vietā speciālisti iesaka doties pārgājienos vai izbraucienos ar velosipēdiem.

Es šo diētu izmēģināju, un svars ātri vien atnāca atpakaļ

Vien tāpēc, ka tev nav uzdevies noturēt iegūto svaru pēc diētas beigām, nav iemeslu apšaubīt savu tuvinieku gribasspēku, uzsver speciālisti. Tāpat ņem vērā, ka vārdiem ir liels spēks, un šai gadījumā ir krietni vērtīgāk diētas ievērotāju uzmundināt un iedvesmot, nevis mazināt viņa apņemšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!