<a rel="cc:attributionURL" href="https://unsplash.com/@inayali">Ali Inay</a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/">cc</a>
Pirms aplūkot visdažādākās produktu grupas, to īpašības un iedarbību uz mūsu organismu, mirkli aizkavēšu jūsu uzmanību, lai mēģinātu paskaidrot šo noslēpumaino jēdzienu "makrobiotika", un dažos vārdos pastāstītu, kā es līdz tai nokļuvu.

Mazliet vēstures

Makrobiotikas (no grieķu valodas Macro bios – ilga dzīve) saknes meklējamas Rietumu un Austrumu tradicionālajā filosofijā un medicīnā. Rakstiski šis vārds pirmo reizi parādās medicīnas tēva Hipokrāta darbos. Viņa pieeja medicīnai ir iekļauta viņa slavenajā teicienā "Lai ēdiens ir medicīna, un medicīna – ēdiens". Šo terminu lietojuši arī citi klasiķi, ieskaitot Hērodotu, Aristoteli un Galēnu, kā arī agrīnie jūdu un kristiešu domātāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!