Kā pilsētniekam tikt pie bioloģiskiem Latvijas lauku labumiem (4)
Mēs darām
Pilnā sparā rit ražas laiks, kad daudzi no mums var mieloties ar pašu dārzā izaudzētiem labumiem. Taču ko darīt tiem, kam šādu iespēju nav, bet ir vēlme visu gadu ēst veselīgi un par saprātīgu cenu? Populārākās pilsētnieka izvēles ir pievienoties kādam tiešās pirkšanas pulciņam vai pasūtīt sezonas labumus pa tiešo no zemniekiem ar piegādi līdz namdurvīm, vai arī meklēt vietējo zemnieku audzētu bioloģisko pārtiku specializētajos tirdziņos un veikalos.Bioloģiskais audzētājs “Absolūts ēd” saviem klientiem ik nedēļu piegādā sezonālos dārzeņus un dažādus kaltētu ogu, dārzeņu un garšaugu pulverus, sukādes, zaļumus, ar ko papildināt ikdienas maltīti. Saimnieki Juris un Ilze atzīst – lai gan kopumā latvieši savās dārzeņu izvēlēs ir konservatīvi (dominē kartupeļi, burkāni, bietes, kāposti, kabači, tomāti), “mūsu klienti pieņem faktu, ka sezonā ir tas, kas ir.” Paralēli iespējai pasūtīt konkrētus produktus klientam vajadzīgajos apjomos “Absolūts ēd” saimnieki piedāvā arī sezonālās dārzeņu kastes. Tajās katru nedēļu tiek komplektēti tie labumi, kas tobrīd pieejami dārzā, un starp ierastajiem produktiem klienti bieži vien atrod arī kādu mazāk zināmu dārzeni, piemēram, fenheli.
Lai mudinātu klientus paplašināt savu gastronomisko pieredzi, saimniecības "Facebook" kontā Ilze regulāri publicē padomus un savas receptes, kā šādus dārzeņus-jaunpienācējus integrēt ēdienkartē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit