Foto: Matīss Markovskis
Kā panākt to, lai veselīgi vietējie produkti nonāktu skolu, bērnudārzu un citu valsts iestāžu ēdināšanā? Un kāpēc tas ir jautājums ne tikai par ēšanu, bet arī par valsts drošību? Savu skatījumu ieskicē SIA "Liellopu izsoļu nams" un SIA "Adams Farm" īpašnieks, kooperatīva "Green Beef" vadītājs Kaspars Ādams.

Ja pavērtē citu valstu pieredzi, tad kļūst skaidrs, ka bez valsts kā virzītājspēka iesaistes šis mērķis nav paceļams. Mērķis, uz ko jātiecas, ir visiem pieejams vietējais un bioloģiskais produkts skolu ēdināšanā. Taču mēs pārāk maz iestājamies par savējiem. Lai tas mainītos, uz valsti jāizdara nopietns spiediens.

Daudzās valstīs Eiropā par bioloģiskajiem produktiem skolu ēdināšanā ne tikai runā, bet ir arī rīcība. Vispirms, nodrošinot atbilstošu ēdināšanu valsts iestādēs, skolās, bērnudārzos. Pielāgo noteikumus, lai veicinātu mazo pārstrādi, tādējādi veselīgi vietējie produkti nonāk skolās un bērnudārzos. Kad valsts ir iestūmusi šo bumbu, tā sāk velties un veidoties. Tas pats ir jādara Latvijā.
Kaspars Ādams, SIA "Liellopu izsoļu nams" un SIA "Adams Farm" īpašnieks, kooperatīva "Green Beef" vadītājs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!