Foto: Mārtiņš Zilgalvis

Pēc trim nesekmīgiem mēģinājumiem beidzot piedzīvot startu olimpiskajās spēlēs viņš izvēlējās turpināt bobslejista karjeru. Daži to tulkoja kā mukšanu no īstās dzīves, kas neizbēgami piedāvātu jaunus izaicinājumus karjeru tikko beigušam sportistam. Taču patiesībā Intars Dambis jau karjeras pēdējos gados Alūksnē bija uzsācis biznesu, kas turpināja paplašināties. Šodien viņam jau ir plāns, kā spert nākamos attīstības soļus.

"Patiesībā karjeru vilku garumā tikai tāpēc, ka man bija ko darīt arī ārpus bobsleja. Bet jā, protams, gribējās arī aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm," atzīst Intars. "38 gadu vecumā bez pieredzes tu darba tirgū vairs nekur neesi vajadzīgs. Ko tu māki? Iestumt kamanas? Tāpēc džekiem sportā saku – domājiet par to, kas būs, kad beigsies karjera. Ieguldiet naudu, meklējiet iespējas. Čaļi jau beigās teica, ka vairāk strādāju nekā trenējos, un daļēji tā bija taisnība. Bet es arī trenējos."

Kamēr daži viņa kolēģi karjeras laikā pirka automašīnas vai privātmājas, Intara prioritāte bija peļņas iespējas pēc karjeras noslēguma. "Un tikai tad – ja pelnīšu un varēšu sevi nodrošināt, tad skatīšos, vai sanāk uzbūvēt māju vai nē."

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!