Foto: EPA/Scanpix/LETA
Šī gada septembrī aizsaulē devās pasaulslavenā hita "Gangsta's Paradise" ("Gangstera paradīze") autors, amerikāņu reperis "Coolio". Gangsteru paradīzes tikmēr turpina eksistēt, īpaši Centrālamerikas reģionā, kur par tādām kļuvušas pat veselas valstis. Salvadoras prezidents nospraudis mērķi savu no šī kluba izslēgt. Turklāt darīt to strauji.

Salvadora šogad uzsākusi jaunu ofensīvu karā pret gangsteriem, un aiz restēm nonākuši jau 2% tās pieaugušo populācijas. Šī prezidenta Najiba Bukeles īstenotā politika radījusi vairākus jautājumus. Galvenais no tiem – vai tiešām tā par noziedzīgo grupējumu radīto postu drīzumā ļaus runāt pagātnes formā, tieši tāpat kā diemžēl nu jau jārunā par "Coolio"?

"Dzelzs dūre"

Salvadorā darbojas daži no bīstamākajiem un nežēlīgākajiem noziedzīgajiem grupējumiem pasaulē. Viens no tiem – MS-13 – radās 20. gadsimta 80. gados Losandželosā. To izveidoja Salvadoras imigranti, kas bija aizbēguši no savas dzimtenes pilsoņu kara laikā. Vēlāk MS-13 rindas papildināja arī citi Centrālamerikas migranti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!