Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ekvatoriālās Gvinejas prezidenta vēlēšanās viens no brutālākajiem joprojām pie varas esošajiem diktatoriem pasaulē Teodoro Obiangs Nguems esot guvis 99% vēlētāju balsu, ziņo "Vice".

Līdz ar to pagarināts ne tikai viņa varas termiņš, bet arī nostiprināts viņa kā "visilgāk valdošā prezidenta" statuss – Obiangs pie varas ir jau 43. gadu.

Diktators ieguvis pārliecinošu uzvaru arī visās līdzšinējās vēlēšanās, no kurām nevienas starptautiski netiek uzskatītas par godīgām.

Salīdzinoši nelielās, bet ar naftu un dabasgāzi bagātās valsts vadītājs pie varas nāca 1979. gadā ar apvērsuma palīdzību. Tolaik jaunais censonis gāza sava tēvoča Fransisko Mačiass Nguema "brutālo diktatūru", bet pats prezidenta amatā jau sagaidījis savu 80. dzimšanas dienu, kā arī iemantojis neskaitāmas starptautiska līmeņa apsūdzības cilvēktiesību pārkāpumos un korupcijā.

Ekvatoriālās Gvinejas iedzīvotāju vairums dzīvo absolūtā nabadzībā. Tikmēr Valdošā Obiangu ģimene un nelielā elite, kas to ieskauj, ir labi zināma ar savu izšķērdīgo dzīvesveidu.

Foto: Publicitātes foto

Īpaši izceļas par troņmantnieku nereti dēvētais prezidenta dēls Teodorins (attēlā). Kopš 90. gadiem viņš ar vērienu dzīvoja gan ASV, gan dažādās Eiropas valstīs, bet pēdējos gados cita pēc citas savas durvis viņam ir aizvērusi, cita starpā konfiscējot īpašumus vismaz 150 miljonu eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!