Foto: EPA/Scanpix/LETA
Stokholmas Skansenas zoodārza terārijā pēc nedēļu ilgas bēguļošanas atgriezusies indīga divarpus metrus gara karaliskā kobra, svētdien paziņojušas amatpersonas.

Čūska izbēga no sava jaunā terārija pagājušajā nedēļas nogalē, uzspiežot uz terārija griestos esošās apgaismes ierīces.

Pēc pazušanas zoodārza darbinieki čūsku pārdēvēja slavenā burvju mākslinieka Hudini vārdā.

Reptiļu nodaļa tika noslēgta un darbinieki izkaisīja tur miltus, lai redzētu čūskas pārvietošanās ceļu. Terārijā kā ēsma tika izvietotas beigtas žurkas un citi slazdi.

Kad tas nenostrādāja, terārijā tika izvietotas īpašas videokameras un lūgta palīdzība Zviedrijas muitas aģentiem, kuri čūskas medībās izmantoja rentgenstaru iekārtas.

Beidzot čūska tika atrasta slēpjamies sienā, bet vairāki mēģinājumi to notvert, izzāģējot sienā caurumus, bija neveiksmīgi.

Taču naktī no sestdienas uz svētdienu Hudini acīmredzot nolēma atteikties no grūtās bēgļa dzīves un atgriezās savā siltajā terārijā.

Reptiļu nodaļa atkal atvērta apmeklētājiem, taču Hudini piemērots "mājas arests" un viņš tiks novērots līdz pirmdienai, kad atkal būs pieejams aplūkošanai zoodārza viesiem.

Hudini ir četrus gadus veca un apmēram 2,5 metrus gara karaliskā kobra. Parasti karaliskās kobras barojas no citām čūskām, bet cilvēkiem to kodumi var būt letāli, ja laikus netiek sniegta medicīniskā palīdzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!