Foto: EPA/Scanpix/LETA

Trešdien, 12. jūlijā, NATO samitā Viļņā Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voless izteicās, ka Ukrainai, lai ilgtermiņā saglabātu Rietumu politisko un sabiedrības atbalstu, būtu jāizrāda "pateicība" tās sabiedrotajiem, ziņo medijs "Politico".

Voless brīdināja, ka, piemēram, ASV šobrīd straujiem soļiem tuvojas prezidenta vēlēšanām. Tās gaidāmas nākamajā gadā. Viņš uzsver, ka ārvalstu amatpersonas, kuras šobrīd palīdz Kivijai ar militārajiem ziedojumiem, varētu saskarties ar politisku problēmu, ja viņu virzienā tiks raidītas ukraiņu dusmas. Medijs uzsver, ka Eiropā šobrīd ir lielas bažas, ka prezidenta amatā varētu atgriezties eksprezidents un NATO atklāts “skeptiķis” Donalds Tramps.

Jau iepriekš ziņots, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vairākkārt izteicis kritiku NATO par šķietamu negatavību aicināt viņa valsti pievienoties aliansei. Samita pirmajā dienā Zelenskis platformā “Twitter” komentēja, ka nav novērojama gatavība uzaicināt Ukrainu pievienoties NATO: “Tas ir (..) absurds, ka nav noteikts termiņš ne uzaicinājumam, ne Ukrainas dalībai. Tajā pašā laikā neskaidrs formulējums par "nosacījumiem" tiek pievienots pat par Ukrainas uzaicināšanu. Tas nozīmē, ka tiek atstāts iespēju logs sarunās ar Krieviju vienoties par Ukrainas dalību NATO. Un Krievijai tas nozīmē motivāciju turpināt savu teroru. Nenoteiktība ir vājums.”

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!