Foto: SWNS/Scanpix/LETA

Londonas policists Deivids Karriks atzinies vairākos desmitos izvarošanu un dzimumnoziegumu pret 12 sievietēm, ziņo raidsabiedrība BBC.

Karriks atzina savu vainu 49 noziegumos, ieskaitot 20 izvarošanās, ko paveica 20 gadu laikā. Viņa noziegumi ilga no 2003. līdz 2020. gadam un lielākoties norisinājās vietā, kur viņš dzīvoja Hertfordšīrā.

Policists tika aizturēts, kad 2021. gada oktobrī viena no sievietēm par viņu ziņoja policijai.

Karriks daļu no saviem upuriem satika iepazīšanās lietotnēs, piemēram, "Tinder". Viņš esot izmantojis savu profesiju kā veidu, lai iegūtu upuru uzticību. Viņš kontrolēja, ko sievietes drīkstēja vilkt, ko viņas ēda, kur gulēja un pat dažas piespieda pārstāt runāt ar saviem bērniem, vēsta BBC.

"Pildot savus pienākumus, Karrikam tika uzticēta loma pasargāt cilvēkus, bet vairāk nekā 17 gadus savā privātajā dzīvē, viņš darīja tieši pretējo. Šis ir vīrietis, kurš nenogurstoši degradēja, seksuāli uzbruka un izvaroja sievietes. Ar laiku viņa noziegumu intensitāte palielinājās, jo viņš uzskatīja, ka netiks sodīts," komentēja apsūdzības dienesta virsprokurors Džasvants Narvals.

Viņš bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar deviņiem incidentiem, tostarp apsūdzībās par izvarošanu 2000. līdz 2021. gadā.

"Mums vajadzēja pamanīt viņa vardarbīgo uzvedību un tādēļ, ka mēs nepamanījām, palaidām garām iespējas viņu atstādināt no organizācijas. Mums ir patiesi žēl, ka iespēja turpināt darbu policista amatā varētu būt pagarinājusi viņa upuru ciešanas. Mēs zinām, ka upuriem tika apgalvots, ka neviens viņiem neticēs. Tādēļ viņiem bija bail ziņot par pāridarījumiem," komentēja komisāra asistente Barbara Greja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!