Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai gan jautājumi parasti tiek izskatīti iepriekš, Krievijas diktatora Vladimira Putina ikgadējās preses konferences atcelšana, visticamāk, ir saistīta ar pieaugošajām bažām par pretkara izjūtu izplatību Krievijā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona atgādina, ka 12. decembrī Kremlis apstiprināja, ka Vladimirs Putins nerīkos savu ikgadējo preses konferenci. Šī būs pirmā reize 10 gadu laikā, kad šis pasākums nenotiks.

Preses konference ir kļuvusi par nozīmīgu notikumu Putina mēģinājumos iesaistīt sabiedrību, un tā bieži tika izmantota kā iespēja stiprināt Putina reputāciju, raksta Lielbritānijas ministrija.

Kremļa amatpersonas gandrīz noteikti ir ārkārtīgi jutīgas pret varbūtību, ka jebkurš Putina apmeklētais pasākums varētu pārtapts par nesankcionētu diskusiju par "īpašo militāro operāciju", noslēgumā ziņo britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!