Foto: Vida Press

Zemūdene, kas Atlantijas okeāna vedusi piecus pasažierus vērot "Titānika" vraku, joprojām tiek meklēta. Amatpersonas uzskata, ka tajā varētu būt palicis skābeklis vēl 70 stundām, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Tiek uzskatīts, ka pazudusī zemūdene ir "OceanGate" zemūdens kuģis "Titan" – kravas automašīnas izmēra zemūdens kuģis, kurā ir pieci cilvēki, kas nirst ar četru dienu avārijas gadījuma skābekļa padevi.

Plašajos meklēšanas un glābšanas darbos iesaistīti ASV un Kanādas flotes spēki, tāpat piesaistīti komerciālie uzņēmumi.

Tūrisma firma "OceanGate" paziņoja, ka tiek pētītas visas iespējas, lai glābtu piecus uz kuģa esošos cilvēkus.

Kā vēsta BBC, biļetes šajā astoņu dienu braucienā maksā 250 000 ASV dolāru (228 920 eiro), ieskaitot niršanu uz vraku 3800 metru dziļumā.

Jau vēstīts, ka Atlantijas okeānā ir pazudusi zemūdene, kura veda tūristus apskatīt "Titānika" vraku. Bostonas krasta apsardze ziņo, ka ir uzsākti meklēšanas darbi.

Bēdīgi slavenā kuģa vraks atrodas Atlantijas okeāna dibenā 3800 metru dziļumā un aptuveni 600 kilometru attālumā no Ņūfaundlendas Kanādā.

"Titāniks" bija tā laika lielākais pasažieru kuģis, kas, ietriecoties aisbergā, nogrima savā pirmajā reisā no Sauthemptonas uz Ņujorku 1912. gadā. No 2200 pasažieriem un apkalpes darbiniekiem gāja bojā vairāk nekā 1500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!