Foto: AP/Scanpix/LETA

Cilvēkiem būtu jāapsver iespēja ziemu pavadīt ārpus Ukrainas, tādējādi mazinot kopējo pieprasījumu valstī, par enerģētikas kompānijas DTEK vadītāja Maksima Timčenka ierosinājumu vēsta BBC.

Ja cilvēkiem ir kāda alternatīva 3-4 mēnešus pavadīt kaut kur citur, tas palīdzētu enerģētikas sistēmai, viņš izteicies. Krievijas uzbrukuma dēļ pašlaik darbojas tikai aptuveni puse energoapgādes sistēmas, miljoniem cilvēkiem nākas dzīvot tumsā un aukstumā. Gan plānota, gan neparedzēta pilsētu aptumšošana daudzos Ukrainas reģionos ir kļuvusi par ikdienu.

Timčenko vadītā kompānija ar elektroenerģiju nodrošina aptuveni ceturto daļu Ukrainas. Viņš skaidro: ar katru Krievijas uzbrukumu, sistēma kļūst mazāk stabila, un elektrības patēriņa samazināšana ir viens no nozīmīgākajiem faktoriem, lai tā turpinātu darboties.

Jau iepriekš Ukrainas valdība aicināja cilvēkus ierobežot sadzīves tehnikas lietošanu, tostarp elektriskās plītis vai veļasmašīnas.

Tādējādi šobrīd arī došanās uz laiku padzīvot citur var palīdzēt Ukrainai uzvarēt karā, skaidroja Timčenko, piebilstot – patērējot mazāk, slimnīcām, kurās ārstējas ievainotie karavīri, būs garantēta piegāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!