Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pēc pēdējā Krievijas raķešu uzbrukuma Ukrainā elektroenerģijas padeve tiek atjaunota, pašlaik tā ir nodrošināta aptuveni 50% apjomā, ziņo šīs valsts aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Ukrainas enerģētikas kompāniju "Ukrenergo".

Jau darbojas liela daļa termoelektrostaciju un hidroelektrostaciju. Pakāpeniski jaudas tiek atjaunotas atomelektrostacijās, izņemot okupēto Zaporižjas AES.

Kā skaidro enerģētikas eksperti, atomelektrostacijas nodrošināja aptuveni pusi valstij nepieciešamās enerģijas, bet to darbības atjaunošana notiek salīdzinoši lēni. Tādējādi sākotnēji enerģija tiek nodrošināta stratēģiskajiem infrastruktūras objektiem, tostarp slimnīcām.

Jau vēstīts, ka pēc apšaudes elektroenerģijas atslēgumi bijuši ne tikai Ukrainā, bet arī kaimiņos esošajā Moldovā. Lielākajā daļā Ukrainas bija traucēta arī ūdensapgāde.

Krievija trešdien (23. novembrī) uz Ukrainu izšāvusi aptuveni 70 spārnotās raķetes H-101, H-555 un "Kalibr", no kurām 51 notriekuši ukraiņu zenitartilēristi.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!