Foto: LETA

Zviedrijas valdība tuvākajā laikā pieņems lēmumu par mūsdienīgāku bruņojuma sistēmu piegādēm Ukrainai, piektdien paziņoja Zviedrijas aizsardzības ministrs Pols Jonsons.

"Mēs grasāmies iespējami ātrāk atgriezties pie tālāka Ukrainas atbalsta - gan politiska un finansiāla, gan militāra atbalsta, kurā ietilpst mūsdienīgāku bruņojuma sistēmu nodošana," ministrs sacīja pēc Eiropas Savienības Padomes sēdes.

Viņš atteicās precizēt, tieši par ko ir runa, atsaucoties uz operatīvo noslēpumu un riskiem, kas saistīti ar militārās palīdzības piegādi. Jonsons tomēr precizēja, ka šis militārais atbalsts ietvers Ukrainas karavīru apmācību.

Jonsons arī sacīja, ka Zviedrija ir par Ukrainas karavīru sagatavošanas programmas turpināšanu Lielbritānijā un izskata iespēju pievienoties ES apmācības misijai.

"Mēs esam nolēmuši nosūtīt vienu vai divus štāba virsniekus uz tā saukto militārās plānošanas un operāciju īstenošanas centru (MPPC), kurš vadīs šo ES operāciju," atzīmēja ministrs.

Zviedrija jau ir nodevusi Ukrainai bruņojumu septiņu dažādu atbalsta pakešu ietvaros. Šajās paketēs bija bruņas saursitoši šāviņi, atmīnēšanas līdzekļi, prettanku ieroči, ložmetēji, artilērijas munīcija un apmācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!