Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zviedrija Ukrainai piegādās līdz šim lielāko militārās palīdzības paketi aptuveni 275 miljonu eiro apmērā, kas ietvers arī pretgaisa aizsardzības sistēmu, sacīja Zviedrijas premjerministrs Ulfs Kristersons, informē medijs "Reuters".

Zviedrijas iepriekšējais militārās palīdzības ieguldījums ietvēris vienkāršas ekipējuma lietas, piemēram, ķiveres un bruņuvestes, bet arī militāro tehniku.

"Tā ir lielāka militārā atbalsta pakete nekā astoņas iepriekšējās paketes kopā," ziņu konferencē stāstīja Kristersons. "Tas ir lielākais, ko esam paveikuši, un mēs rūpīgi sekojam Ukrainas prioritāšu sarakstam par to, ko viņi paši uzskata par vajadzīgu tieši tagad."

Zviedrijas aizsardzības ministrs Pals Džonsons sacīja, ka jaunā militārā aprīkojuma pakete ietver pretgaisa aizsardzības sistēmu un munīciju no bruņoto spēku krājumu rezervēm, kas ir ļoti nepieciešami, lai aizsargātu Ukrainu pret Krievijas raķešu uzbrukumiem pēdējo nedēļu laikā.

Zviedrijas iepriekšējā sociāldemokrātu valdība, kas septembrī zaudēja Kristersona labējā spārna koalīcijai vēlēšanās, ir vienojusies par vairākiem palīdzības veidiem Ukrainai, gan militārās, gan humānās, kuru vērtība ir krietni lielāka par vienu miljardu.

Kristersons arī norādīja, ka valdība rūpīgi seko notikumiem saistībā ar sprādzienu Polijā pie Ukrainas robežas un ka ir vajadzīga plašāka informācija, lai gūtu skaidrāku priekšstatu par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!