Foto: Unsplash.com/introspectivedsgn
Automašīnas pārdošana mēdz būt stresaina un laikietilpīga padarīšana, tomēr no tā ir iespējams izvairīties. Šajā rakstā aplūkosim ieteikumus, kam pievērst uzmanību pirms vecā auto pārdošanas, kā arī padomus tirdzniecības platformas izvēlei.

Sagatavo savu auto pārdošanai

Lai potenciālais pircējs iegūtu pozitīvu pirmo iespaidu par Tavu auto, pirms pārdošanas vajadzētu uzkopt automašīnu un novērst defektus:

  1. Nomazgā automašīnas virsbūvi. Mirdzoša automašīnas virsbūve uzreiz iekritīs potenciālā pircēja acīs, tādēļ rūpīgi nomazgā auto virsbūvi pirms uzņem fotogrāfijas vai rādi klientam savu auto. Iesakām arī ievaskot auto pirms pārdošanas – tas noslēps skrambiņas un potenciālajam klientam parādīs, ka rūpējaties par auto.
  2. Iztīri salonu un bagāžnieku. Potenciālais pircējs noteikti gribēs ielūkoties auto salonā pirms veiks lēmumu par auto iegādi. Tāpēc ir svarīgi, ka pirms pārdošanas ir sakopts un izsūkts salons un bagāžnieks. Iesakām arī iegādāties jaunu automašīnas gaisa atsvaidzinātāju.
  3. Novērs defektus. Noteikti jāpārbauda, vai nav izdegušas lampiņas, kā arī jānomaina novecojušas logu slotiņas. Novērs arī citus defektus, lai auto tirdzniecība būtu veiksmīga.

Kvalitatīvas fotogrāfijas

Lai gan pārdodot lietotu auto svarīgāks ir tā tehniskais stāvoklis, tomēr kvalitatīvas fotogrāfijas ir tieši tas, kas pievērsīs potenciālā pircēja uzmanību. Pārdot auto nav vienkārši, tomēr Tavas iespējas būs krietni augstākas, ja uzņemsi kvalitatīvus fotoattēlus. Šeit esam uzskaitījuši padomus, kas jāņem vērā veicot fotouzņēmumus ar savu auto:

  • Augstas izšķirtspējas fotoattēli. Iztiksim bez profesionāla fotogrāfa, jo ar labu viedtālruņa kameru būs pietiekami. Augstas kvalitātes foto padarīs auto tirdzniecību veiksmīgāku.
  • Labi laikapstākļi ir Tavs draugs. Ja iespējams, uzņem fotogrāfijas ar savu auto, kad ārā ir saulaini un skaidri laikapstākļi. Izvēlies neitrālu fonu, kur galvenais uzsvars būs uz Tavu auto.
  • Fotogrāfē no vairākiem leņķiem. Iekļauj fotouzņēmumus no vairākiem leņķiem: no auto priekšas un aizmugures, kā arī no sāniem un pa diagonāli. Iekļauj arī kādu uzņēmumu ar mašīnas salonu, un izcel tieši tās detaļas, kas padara auto unikālu.
  • Veic vairākas fotogrāfijas. No vienas fotogrāfijas pircējs nespēs pilnvērtīgi novērtēt Tavu auto, tāpēc sludinājumā ievieto vairākus fotoattēlus. Uzņem vairākus foto ar savu auto un atlasi labākos.

Objektīvi novērtē auto vērtību

Foto: Unsplash.com/jacksondavid

Skaidrs, ka pašam novērtēt sava auto vērtību ir sarežģīti, tomēr lietotu auto tirdzniecībā ir ļoti svarīgi objektīvi novērtēt auto vērtību. Iztēlojies sevi pircēja vietā – vai potenciālais pircējs būs gatavs maksāt šādu summu? Tālāk apskatīsim dažus ieteikumus, kas palīdzēs noteikt auto cenu:

  • Ielūkojies lietotu auto tirdzniecības platformās. Izpēti līdzvērtīgu auto cenas populārākajās tirdzniecības platformas, ņemot vērā auto modeli, izlaiduma gadu, tehnisko stāvokli un nobraukumu. Tas būs labs atskaites punkts.
  • Komplektācija. Ja Tavs auto ir ar labu komplektāciju un plašu moderno tehnoloģiju klāstu, tad vari prasīt lielāku cenu.
  • Nobraukums, tehniskais un vizuālais stāvoklis. Auto ar mazāku nobraukumu noteikti būs iekārojamāks potenciālā pircēja acīs, tādēļ vari uzstādīt lielāku cenu, ja nobraukums ir mazs. Ņem vērā auto tehnisko un vizuālo stāvokli – ja ir uzkrītošas buktes, tad piemini to un ņem vērā cenas aprēķinā. Jāņem vērā, ka auto ar nesen izietu tehnisko apskati ir iekārojamāki.

Kā pārdot auto – platformas izvēle

Pārdodot auto, ir svarīgi izvēlēties pareizo platformu. Varianti ir vairāki – sludinājumu portāli, sludinājumi avīzē, auto plači utt. Auto ir iespējams ievietot vairākos sludinājumu portālos, tomēr tas mēdz būt laikietilpīgi. Kā arī, klasiskajos sludinājumu portālos bieži vien cilvēki mēdz interesēties par auto, pat ja viņi nebūs reāli pircēji.

Ja vēlies izvairīties no liekām galvassāpēm, tad iesakām ielūkoties BRC Auto tirdzniecības platformā http://lv.brcauto.eu/tirdznieciba. BRC Auto parūpēsies par auto pārdošanu, kā arī nokārtos visas formalitātes, tādējādi ietaupot Tavu laiku un enerģiju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!