Foto: Publicitātes foto
Ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju pieaugošo finanšu pratību un interesi par ieguldījumiem, Valsts kase aicina investēt valsts vērtspapīros – krājobligācijās. Krājobligācijas ir valsts vērtspapīri ar fiksētu procentu likmi, kurus jau kopš 2013. gada Latvijas Republikas vārdā izlaiž Valsts kase

Krājobligācijas ir visdrošākā investīciju alternatīva tiem, kuri vēlas rīkoties īpaši piesardzīgi svārstīgos finanšu tirgus apstākļos. Salīdzinot ar citām ieguldīšanas alternatīvām, Latvijas valsts garantē pilnā apmērā krājobligācijās ieguldītos līdzekļus, neatkarīgi no to summas.

Krājobligācijas ir ne tikai drošas, bet arī finansiāli izdevīgas, jo krājobligāciju procentu likmes tiek noteiktas reizi nedēļā atbilstoši aktuālajām attiecīgā termiņa valsts aizņemšanās izmaksām finanšu tirgū. Turklāt par saņemtajiem procentiem nav jāmaksā nodokļi.

Krājobligāciju iegāde vietnē www.krajobligacijas.lv ir vienkārša un ērta, gluži kā e-veikalā.

Šobrīd tiešsaistē var iegādāties krājobligācijas ar dzēšanas termiņu 12 mēneši, 5 un 10 gadi. Minimālais iegādes apjoms ir 50 eiro vienā iegādes pieteikumā, un pieteikumu skaits nav ierobežots.

Krājobligāciju procentu likmes ir noteiktas aktuālajā Valsts kases dienas piedāvājumā, kas publicēts vietnē www.krajobligacijas.lv. Piemēram, 11. aprīlī fiksētā gada % likme:

  • 12 mēneši – 3,65%
  • 5 gadi – 3,65%
  • 10 gadi – 4,00%

Procentu likme jau iegādātajām attiecīgā termiņa krājobligācijām ir fiksēta un nemainās līdz krājobligāciju dzēšanas termiņam. Krājobligāciju īpašnieks procentus savā bankas kontā saņem reizi gadā.

Lai gan krājobligācijas nevar pārdot vai uzdāvināt citai personai, ir iespēja dažu dienu laikā pirms termiņa atgūt sava ieguldījuma pamatsummu pilnā apmērā, kā arī krājobligācijās ieguldītos līdzekļus var mantot.

Krājobligācijas var iegādāties tikai privātpersonas, kuras ir sasniegušas vismaz 18 gadu vecumu un kurām ir atvērts norēķinu konts tādā Latvijas Republikā reģistrētā kredītiestādē vai ārvalstu kredītiestādes filiālē Latvijas Republikā, kas nodrošina tiešsaistes maksājumus, izmantojot Valsts pārvaldes pakalpojumu portāla latvija.lv piedāvāto tiešsaistes maksājuma risinājumu.

Krājobligācijas – tas ir droši, ienesīgi un ērti. Uztici naudu savai valstij!

Vairāk informācijas www.krajobligacijas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!