Foto: Publicitātes foto
Vai atceraties savu pirmo skolotāju? To, kā viņa uzsmaidīja, palīdzēja pārvarēt kautrību un neveiklos brīžus vai izstāstīja kādu interesantu notikumu? Vai tad, ja jūsu pirmajai skolotājai būtu notikusi nelaime, jūs censtos palīdzēt? Tagad ir iespēja palīdzēt skolotājai, kura jau 30 gadus rūpējas par mūsu bērniem, sniedzot viņiem ne tikai zināšanas, bet arī mīlestību un draudzību.

Rīgas Franču liceja skolotājai Gundegai, kura savas darba gaitas uzsāka Rīgas 2. vidusskolā (pašreiz Rīgas Valsts 2. ģimnāzija) un kura nupat nosvinējusi 53 gadu jubileju, steidzami nepieciešama ikviena līdzcilvēka palīdzība. 2022. gada pavasarī viņai sāka pampt kājas un radās grūtības pārvietoties. Pēc izmeklējumiem atklājās, ka skolotāja sirgst ar amiliodozi AL, kas ir reti sastopams asins vēža veids. Gadījumos, kad to atklāj agrīnā stadijā, kā tas ir šoreiz, lietojot atbilstošus medikamentus, iespējams slimību apturēt vai pat uzveikt pilnībā.

Ārstu konsīlijs ir nozīmējis ārstēšanu ar medikamentu "Darzalex", kas nav valsts apmaksāto zāļu sarakstā. Viens iepakojums izmaksā 5129,84 eiro, tādēļ pilnam ārstniecības kursam jeb 23 devām kopā nepieciešami 117 986,32 eiro. Gundegai valsts piešķīrusi individuālo kompensāciju 14 228,72 eiro jeb tikai 618,64 eiro par vienu iepakojumu. Tādējādi skolotājai par katru devu nepieciešams pašai piemaksāt 4 511, 20 eiro, kas kopumā visam ārstēšanas kursam veido 103 757,6 eiro. Gundegai šādu līdzekļu nav, tādēļ viņa, kā arī daudzi skolēni, kuri savu skolotāju mīl un lolo, lūdz līdzcilvēku palīdzību. "Ja man būtu iespējams šīs zāles iegādāties, tā būtu mana iespēja atgriezties dzīvē, darbā, savā iemīļotajā profesijā! Ļoti lūdzu jūsu palīdzību!" atklāj Gundega.

Katrs, kurš pazīst Gundegu piekritīs, ka viņa ir skolotāja ar lielo burtu. Dzimusi, lai būtu pedagogs, audzinātājs un īpaši māk darboties ar mazāko klašu bērniem. Viņa ir ļoti mīļa, jauka un gaišs cilvēks, kurš labprāt organizē klases pasākumus, ekskursijas, kā arī dodas līdzi vecāku un skolotāju organizētajos pasākumos. Skolotāju ļoti gaida viņas audzināmā 9. C klase un skolēnu vecāki vasarā uz savu izlaidumu.

Mēs esam jau pusē, jo kopš oktobra beigām izdevies savākt vairāk nekā 56 tūkstošus eiro. Liels paldies ikvienam ziedotājam un ticam, ka labs darbs taps novērtēts!

Bet ar to nepietiek, tāpēc Rīgas Franču liceja saime – bērni, vecāki, skolotāji un skolēnu parlaments – aicina ziedot skolotājas Gundegas ārstēšanai. Ikviens vēlas, lai mīļotā skolotāja atgrieztos skolā pie bērniem!

Ziedot iespējams šeit: https://www.ziedot.lv/palidziba-gundegai-kimbarei-4380

Lai uzrunātu iespējami plašu sabiedrību, Rīgas Franču liceja 3. B klases skolēni sagatavojuši īpašu video, aicinot ziedot ikvienu, kuram ir tāda iespēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!