Foto: LETA

Ceturtdien, 13. jūlijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas ieradušās Siguldas novada domē, atsaucoties tās rīcībā esošo informāciju, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Medijs norāda, ka KNAB sācis kriminālprocesu par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu, kas saistīta ar pašvaldības Īpašumu pārvaldības nodaļas un Vides pārvaldības nodaļas organizētajiem apzaļumošanas darbiem novadā.

"lsm.lv" raksta, ka domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa ar preses sekretāres starpniecību apstiprinājusi, ka KNAB viesojies domē, bet nav atklājusi, kādas tieši procesuālās darbības veiktas.

KNAB portālam "Delfi" norādīja, ka birojs kriminālprocesu uzsāka 2023. gada 1. jūnijā, balstoties uz aizdomām par iespējamu gatavošanos ļaunprātīgi izmantot dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā un krāpšanā.

Izmeklēšanas gaitā, iegūstot papildu informāciju, kriminālprocess 29. jūnijā tika pārkvalificēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, Siguldas novada pašvaldības naudas līdzekļu izkrāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī uzkūdīšanu viltot dokumentu un viltota dokumenta izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Pašlaik divām kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību. Nevienai personai šajā kriminālprocesā nav piemēroti drošības līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!