Foto: Valsts policija

Septiņgadīgās Justīnes Reinikovas vecāki, kas šī gada jūnijā aizturēti par viņas slepkavību un līķa slēpšanu, vien daļēji atzīst vainu un cer, ka viņiem nepienāksies mūža ieslodzījums, vēsta Latvijas Televīzija.

Kā vēsta LTV, Justīnes vecāki cer, ka pierādījumu trūkumu dēļ viņiem pienāksies maigāks sods par mūža ieslodzījumu.

Savukārt tiesnese Aija Jermacāne norāda, ka meitenes līķis un notikuma pēdas slēptas ļoti rūpīgi, turklāt ir grūti noteikt Justīnes nāves cēloni. Viņa televīzijai arī pauda, ka Valsts policija (VP) veikusi ļoti rūpīgu izmeklēšanu, kas palīdzējusi atrast meitenes līķi. Ja tās nebūtu, tad neviens nekad neuzzinātu, kas ar Justīni noticis.

Jau iepriekš vēstīts, ka 5. maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. Meitenei bija veselības problēmas. Meitene piektdienas vakarā ap pulksten 19 esot izgājusi no savas dzīvesvietas un tajā neesot atgriezusies.

Policija un brīvprātīgie veica plašus meklēšanas pasākumus, pārmeklējot desmitiem kvadrātkilometrus plašas teritorijas, taču meklēšana ilgstoši nedeva rezultātus. Sākotnēji kā meitenes pazušanas versija tika izskatīta iespēja, ka viņa pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā. Vienlaikus jau kopš pirmajām pazušanas dienām likumsargi strādājuši ar vairākām versijām, tostarp, ka pret meitenīti varētu būt veikts noziedzīgs nodarījums.

Meitenes ķermenis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem pirms Jāņiem tika atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometrus no meitenes dzīvesvietas.

Aizdomās par iespējama noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturētas divas personas – Justīnes tēvs un pamāte. Rēzeknes tiesa 21. jūnijā abus aizdomās turētos nolēma apcietināt. Abas personas tiek turētas aizdomās sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā, kas vērsts pret nepilngadīgu personu, kura sava vecuma dēļ nevarēja sevi aizsargāt.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!