Foto: Pixabay

Pagājušā gada nogalē Valsts policija (VP) pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā par naudas līdzekļu piesavināšanos lielā apmērā – 21 957 eiro. Šī nauda iegūta no cilvēkiem, kuri interneta vietnē "www.tehnoline.lv" pasūtīja preces un veica priekšapmaksu. Par aizdomās turēto tika atzīta internetveikala īpašniece, pret kuru lūgts uzsākt kriminālvajāšanu, portālu "Delfi" informēja VP.

Likumsargi pēc iesniegumu saņemšanas no cietušiem iedzīvotājiem uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 179. panta trešās daļas, proti, par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Izmeklēšanā policisti noskaidroja, ka laika posmā no 2018. gada oktobra līdz 2019. gada maijam vairāki cilvēki iepirkušies minētajā internetveikalā, veikuši priekšapmaksu par izvēlētām precēm, taču tās nav saņēmuši. Arī uz cilvēku lūgumiem atdot naudu par nepiegādātām precēm, atbildes netika sniegtas. Likumsargi ieguva pierādījumus tam, ka uzņēmuma amatpersona pircēju pārskaitīto naudu par precēm pārskaitījusi uz savu bankas kontu, pēc kā izņēmusi skaidrā naudā bez attaisnojuma dokumentiem un izlietojusi to savām vajadzībām.

Kopumā sieviete piesavinājusies naudas līdzekļus 21 957 eiro apmērā un viņas noziedzīgo darbību rezultātā cietuši 53 cilvēki.VP piebilst, ka sākotnēji internetveikals darbojies kā tas paredzēts, proti, cilvēki iegādājās preces, veica apmaksu un tās saņēma.

Aizdomās turētā 1983. gadā dzimusī internetveikala īpašniece iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā. Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, 2022. gada decembrī tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Krimināllikuma 179. panta trešā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!