Foto: Publicitātes attēls
Daugavpils tiesa piespriedusi īslaicīgu brīvības atņemšanu uz vienu mēnesi kādam vīrietim, kurš, atrodoties apcietinājumā, sūtījis draudu vēstules lieciniecei, draudot sievieti nogalināt, ja viņa nemainīs savas liecības, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā skaidrots, ka no apcietinājuma Daugavgrīvas cietumā vīrietis pa pastu nosūtīja sievietei divas vēstules, kurās izteica draudus izdarīt slepkavību. Šādi viņš rīkojies, lai iebiedētu sievieti un viņa mainītu liecības kriminālprocesā, kurā vīrietis apsūdzēts.

Pirmajā vēstulē vīrietis rakstījis: "Jums izlemt par sevi, ja jūs nodzīvosiet." Viņš arī pieminējis cietušās radinieci, norādot, ka viņas nāve nav bijusi nejauša. "Viņa taču, es zinu, baidījās no ūdens. Jums izlemt, kur un kāda ūdenstilpne jūs pieņems ciemos. Es par to, ka redzēju viedo sapni, kā jūs slīkstat, bet es vēl varēju jūs izglābt, ja es būšu brīvībā, es taču visiem labumu un laimi vēlu," rakstījis apcietinātais vīrietis.

Savukārt otrā vēstulē vīrietis retoriski vaicājis, vai pirmā vēstule ir saprasta. "Es tikai gribēju jūs visus pabrīdināt par iespējamām briesmām, kuras jums vēsta dotā dzīve, un padomus, ka jums pašai ir tiesības ko jums izvēlēties! Jo savu likteni uz šīs jūsu planētiņas, katrs izvēlas pats. [..] Jums par līdzdalību un nepatiesām liecībām pret mani par maz neliksies. Jūs tad izlemsiet, kurā ūdenstilpnē jums savu ceļu pabeigt! Izlemt jums," rakstīja notiesātais.

Spriedumā norādīts, ka vīrietis 1995. gadā notiesāts par smagu miesas bojājumu nodarīšanu sievietei, kurai viņš sūtīja draudu vēstules. Arī šoreiz vīrietis apcietināts par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Attiecīgi tiesa nolēma vīrieti sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu uz vienu mēnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!