Foto: LETA

Pirms vairāk nekā mēneša sāktajā kriminālprocesā par iespējamu nepilngadīgās pavešanu netiklībā, kurā iesaistīts režisors Uldis Cipsts, medijiem atklājamu jaunumu nav. Valsts policija (VP) turpina izmeklēšanu, portālam "Delfi" norāda policijas pārstāve Ilze Jurēvica.

Saistībā ar izmeklēšanu policija plašākus komentārus šobrīd nesniedz.

Kriminālprocesu VP sāka 16. jūnijā saistībā ar publiski izskanējušajām ziņām par iespējamu nepilngadīgās pavešanu netiklībā.

Runa ir par kādu ballīti jūnija sākumā, kurā bija gan Cipsts, gan arī septiņpadsmit gadus veca meitene. Ballītē atzīmēja seriāla ""No naida līdz mīlestībai" "30. maiņu" jeb to, ka puse seriāla ir nofilmēta.

Septiņpadsmit gadus vecā meitene, kā iepriekš portālam "Delfi" norādīja Cipsts, brīvprātīgā kārtā palīdzējusi kādai seriāla asistentei mākslas departamentā.

16. jūnijā režisors sociālajā medijā "Facebook" rakstīja, ka tiek nepatiesi apsūdzēts. Pēc viņa versijas, meitene atminas, kā viņš viņu pret pašas gribu "gulošu un pilnībā apģērbtu iepēris ar roku un tad pirms miega noskūpstījis". Šādu notikušā versiju, akcentējot, ka viņš tiek nepatiesi apvainots, režisors izklāstīja arī vairākiem medijiem.

Pati jauniete nekādus komentārus nesniedza. Par viņu publiski iestājās Ilze Grickus, seriāla kostīmu māksliniece. Kā viņa iepriekš norādīja portālam "Delfi", meitenes pārstāvji notikušo publiski neiztirzās. Līdz ar to publiski izskanējusi tikai režisora Cipsta versija par notikušo.

Kā iepriekš portālam "Delfi" norādīja biedrības "Centrs Marta" vadītāja Iluta Lāce, upuri bieži jūt kaunu, vainas apziņu un bailes. Šī izjūtu kombinācija ļoti ierobežo cilvēka spējas iestāties par sevi.

Seriālu "No naida līdz mīlestībai" veido kompānija "Tet" sadarbībā ar meitasuzņēmumu "Helio Media". Seriālu plānots raidīt ziemā kanālā "STV Pirmā!". Kad seriālu skāra skandāls, ne "Tet", ne "Helio Media" to pēc būtības nekomentēja. Cipsts gan seriāla režisora amatu notikušā dēļ zaudēja.

Abu stāstā iesaistīto pušu pārstāvji iepriekš norādīja, ka cer uz taisnīgu tiesu. Vienlaikus katrai pusei ir sava versija par to, kas tieši konkrētajā gadījumā ir taisnība.

Vairāk par šo lietu, kurā pārmetumi izteikti režisoram, var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!