Foto: Valsts policija
Ceturtdien no policijas auto Sarkandaugavā izbēgušais 1981. gadā dzimušais Mārtiņš Cesmanis ir sabiedrībai vidēji bīstams, taču pašiem iesaistīties viņa aizturēšanā nevajadzētu, piektdien TV3 raidījumā "900 sekundes" teica Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes nodaļas priekšnieks Deniss Judajevs.

Vīrietis tiesāts par mantiskiem noziegumiem – zādzībām, laupīšanām, kā arī narkotisko vielu nelegālu apriti. "Es neteiktu, ka viņš ir ļoti bīstams," raidījumā sacīja Judajevs.

Judajevs teica, ka policijā tiks sākta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu visus apstākļus.

Izmukšanas brīdī vīrietis gan bijis bez apaviem, taču laika gaitā viņam izdevies atrast gan apavus, gan virsjaku. Nav zināms, vai piektdienas rītā viņš vēl ir saslēgts rokudzelžos, kuros bija bēgšanas brīdī.

Judajevs teica, ka sabiedrībai būtu jāpievērš uzmanība tieši apģērbam, kādā vīrietis redzams ceturtdienas vakarā policijas publiskotajā fotoattēlā.

Jau rakstīts, ka par bēgšanu no konvoja policijā jau ir uzsākts kriminālprocess.

Tāpat paredzēts sākt dienesta pārbaudi par viņa bēgšanu. "Kā jau teicu, dienesta pārbaudes laikā viss tiks noskaidrots," papildināja Judajevs.

"Diemžēl šobrīd viņu vēl nav izdevies aizturēt, mēs turpinām meklēšanas pasākumus Rīgā. Naktī plāns "Slazdi" tika atcelts, bet policija izmantos citas metodes". Vīrietis tiks meklēts Rīgā.

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) piektdienas rītā paziņojis, ka uzdevis Valsts policijas priekšniekam Armandam Rukam izvērtēt situāciju, kad no policijas auto izdodas aizbēgt aizturētajam.

Jau ziņots, ka Cesmanis ceturtdien, 27. jūlijā, ap pulksten 16.55 izbēga no policijas transportlīdzekļa Sarkandaugavā, Meža prospekta 90 apkārtnē un devās kapu virzienā.

Jau ziņots, ka vīrietis ir ap 175 cm garš, mugurā bija tumšas krāsas sporta bikses un tumšas krāsas džemperis.

VP rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrieša potenciālās atrašanās vietas šobrīd varētu būt Sarkandaugavā, Rīgas centrs vai Pļavnieki.

Policija vērš uzmanību, ka aizmukšanas brīdī vīrietim bija priekšpusē roku dzelžos saslēgtas rokas, kas aizvien varētu būt saslēgtas.

Policijas jaunākajā iegūtajā attēlā redzams, kā vīrietis izskatījies ceturtdienas vakarā, pārvietojoties pa Rīgas centru. Vīrietim uz pleciem uzlikta tumša virsjaka, kājās tumšas krāsas apavi ar baltu zoli un galvā tumši zilas krāsas cepure ar nagu. Tāpat redzams, ka vīrietis tur rokas paslēptas.

Valsts policija aicina rūpīgi aplūkot vīrieša foto attēlu un nekavējoties ziņot, zvanot pa tālruni 110, ja manāt vīrietim līdzīgu personu, kā arī, ja ir zināma Cesmaņa iespējamā atrašanās vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!