Foto: DELFI

Raitā solī un robežstigas putekļiem kūpot, otrdien Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs devās apgaitā gar Latvijas-Krievijas robežu netālu no Kārsavas, kur šobrīd Latvijas armija būvē žogu. Prezidents pauda gandarījumu, ka beidzot Latvijas austrumu robežas stiprināšanā ir vērojams progress, tomēr uzsvēra, ka tas ir tikai sākums, jo vēl nāksies pie robežas būvēt militāro infrastruktūru.

Rinkēvičs ciemojās arī Valsts robežsardzes struktūrvienības Latgalē - Grebņevas un Šķaunes robežapsardzības nodaļas. Vizītes laikā prezidents klātienē iepazinās ar žoga būvniecības progresu un drošības situāciju uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas robežas.

"Mēs redzam iespaidīgu progresu žoga būvniecībā uz austrumu robežas. Paldies visiem iesaistītajiem - Valsts robežsardzei, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Valsts nekustamajiem īpašumiem. Šobrīd ir izdarīts ievērojams darbs. Sevišķs paldies Valsts robežsardzes un visu iesaistīto valsts institūciju amatpersonām par valsts robežas apsardzību un ilgstošu darbu pastiprinātā režīmā," žurnālistiem teica Rinkēvičs.

Valsts prezidents īpašu uzmanību pievērsa Nacionālo bruņoto spēku iesaistei valsts austrumu robežas stiprināšanā. "Novērtēju Nacionālo bruņoto spēku iesaisti austrumu robežas stiprināšanā. Viens no ļoti būtiskiem darāmajiem darbiem ir austrumu robežas militārā stiprināšana un pretmobilitātes pasākumu īstenošana," uzsvēra prezidents, piebilstot, ka sīkāk par robežas militārās stiprināšanās plāniem nedrīkst stāstīt.

Jau ziņots, ka valdība otrdien atbalstīja desmit miljonu eiro piešķiršanu Aizsardzības ministrijai, lai nodrošinātu Latvijas austrumu robežas stiprināšanas plāna īstenošanu. Valdības lēmums paredz piešķirt ministrijai finansējumu, kas nepārsniedz 10 000 000 eiro. Naudu plānots ņemt no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Aizsardzības resors līdz oktobrim plāno pabeigt pirmās kārtas realizāciju austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plānā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!