Foto: Pixabay

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu palielināsies satiksmes intensitāte uz valsts autoceļiem piepilsētās un ap apdzīvotām vietām, uz ielām un gar ceļiem būs arī vairāk bērnu un pusaudžu, kas pārvietojas ar velosipēdiem, skrejriteņiem un citiem pārvietošanās līdzekļiem, par riskiem atgādina "Latvijas Valsts ceļi".

LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, pievērst uzmanību ātruma ierobežojumiem un rēķināties ar to, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku, tāpēc plānot papildu laiku un dodies ceļā laicīgi.

Savukārt svētdien Siguldā norisināsies "Vienības velobrauciens" un no plkst. 12.00 līdz 17.00. būs slēgts autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) posms no Turaidas uz Siguldu. LVC aicina autovadītājus izvēlēties alternatīvos maršrutus nokļūšanai galamērķos, par visiem satiksmes ierobežojumiem un ieteicamajiem maršrutiem velobrauciena laikā meklēt informāciju Siguldas novada pašvaldības mājaslapā.

Tāpat ir jārēķinās arī, ka Vidzemes šosejas (A2) posmā no “Sēnītes” līdz Siguldai notiek remontdarbi un braukšanas ātrums ierobežots līdz 70 un 50 km/h, kā arī, braucot pa Valmieras šoseju (A3), satiksmes ierobežojumi būvdarbu dēļ ir no tilta pār Gauju pie Murjāņiem līdz Braslai. Par visiem būvdarbu posmiem un satiksmes ierobežojumiem uzziniet kartē VSIA Latvijas Valsts ceļi mājaslapā.

Lielākie ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem:

- uz Vidzemes šosejas (A2) no pagrieziena uz Cēsīm (P20) līdz Rīdzenei septiņi luksoforu posmi. Satiksmei pilnībā slēgts 0,5 km posms aiz Drabešiem, posma Drabeši–Vaive apbraukšana pa autoceļiem Drabeši–Līvi (V293), Valmiera–Cēsis–Drabeši (P20) un Cēsis–Rāmuļi–Bānūži (V294). Ātruma ierobežojumi 50 un 70 km/h, paredzamais laiks remontposma šķērsošanas – stunda;

- uz Valmieras šosejas (A3) no tilta pār Gauju līdz pagriezienam uz Lielstraupi (V280) trīs luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 49 minūtes;

- uz Daugavpils šosejas (A6) Lielvārdē divos posmos luksofori, ātruma ierobežojums 50 km/h, platuma ierobežojums 3 m, posma šķērsošanai nepieciešama 25 minūtes;

- uz Daugavpils šosejas (A6) Pļaviņu apvedceļa posmā ātruma ierobežojumi 70 un 50 km/h, šķērsošanas laiks 25 minūtes;

- uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) no Grebņevas līdz Kārsavai ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h, četri luksoforu posmi. Remontdarbu posma šķērsošanai nepieciešamas 50 minūtes.

Tāpat arī virknē mazākas nozīmes ceļu turpinās remontdarbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!