Foto: LETA

Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētāja Aija Barča kā labklājības ministra amata kandidāti redz "Apvienotā saraksta" (AS) pārstāvi Janu Muižnieci.

Barča norādīja, ka potenciālajam labklājības ministra kandidātam jābūt speciālistam, kurš pārzinātu nozari, jo "esošajā krīzes situācijā nav laika tai gatavoties".

"Ja man kāds vaicātu, tad kā labāko labklājības ministri es redzu Muižnieci, kura "zina drēbi", pazīst sociālo bloku un ir tajā ilgus gadus strādājusi. Tas var būt arī kāds cits - to izlems politiķi," sacīja federācijas priekšsēdētāja.

Līdz šim kā labklājības ministra amata kandidāte tikusi vērtēta bijusī veselības ministre Anda Čakša (JV). Barča ir neizpratnē, kādēļ gan Čakša nevarētu palikt veselības ministres amatā, ņemot vērā viņas ilgstošo pieredzi veselības nozarē.

Savukārt vaicāta par prioritātēm labklājības nozarē, Barča uzsvēra, ka četru gadu laikā Labklājības ministrija nav izpildījusi vienu no solījumiem, proti, neatjaunojot pensiju piemaksas par darba stāžu cilvēkiem, kuri pensionējušies, sākot no 2012.gada 1.janvāra.

Otra būtiska prioritāte, ko minēja Barča, ir pensiju indeksācija divas reizes gadā. Viņa norādīja, ka pensiju indeksācija nepalielina pensiju kā tādu, taču, indeksējot to divas reizes gadā, cilvēkiem, būtu vienkāršāk izdzīvot sadārdzinājuma apstākļos.

Kā ziņots, potenciālie koalīcijas partneri šonedēļ turpinās sarunas par atbildību sadalījumu jaunajā valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!