Foto: F64
Ar ēnu par nepilngadīgas meitenes pavešanu netiklībā bijušais pašmāju seriāla "No naida līdz mīlestībai" režisors Uldis Cipsts sevi apklāja pats. Viņš publiski runāja pirmais. Turklāt arī vienīgais. Šī rīcība bijusi atbildes reakcija uz saņemtiem draudiem. "Ja es klusētu, varbūt jau šodien pilna prese būtu ar virsrakstiem "Režisors izvarojis bērnu!!!". Un mēs abi zinām: tādus zīmogus nevar nomazgāt," viņš rakstiskā atbildē pauda portālam "Delfi".

Pēc tam, kad savu notikušā versiju aprakstījis vietnē "Facebook" un izklāstījis vairākiem medijiem, Cipsts vairs uz mutisku interviju nav pierunājams – tagad viņš veltot laiku meditācijai un sarunām ar ģimeni. Runāšana pirmajam jau bija nodrošinājusi, ka stāstu kontrolē viņš. Vienlaikus tā pilnībā atņēma balsi septiņpadsmitgadīgajai meitenei Lailai (vārds mainīts).

Cer uz taisnīgu tiesu

16. jūnijā režisors Cipsts sociālajā medijā "Facebook" izplūda emocionālā rakstiskā vēstījumā, atklājot savu redzējumu par to, kas notika liktenīgajā naktī. Cipsta versiju par notikušo nekritiski pārpublicēja arī vairāki mediji. Piemēram, portāls "la.lv" režisora ierakstu publicēja zem virsraksta ""Meitene, kura "atplīsusi" manas mājas viesistabā, it kā esot kaut ko atcerējusies" – latviešu režisoram draud pamatīgas nepatikšanas", savukārt portāls "jauns.lv" raksta sākumā režisoru dēvēja par "apmelošanas upuri".

Vienīgā persona, kas publiski un atklāti iestājās par Lailu, ir Ilze Grickus, seriāla kostīmu māksliniece. Viņa metās "kaujās" komentāru sadaļā, taču, kā Grickus atzina portālam "Delfi", pati to nožēlo. Pēc vairākkārtējiem "Delfi" aicinājumiem atklāt stāsta otru pusi, viņa tam tomēr nepiekrīt. Lailas pārstāvji stingti nolēmuši notikušo publiski netirzāt. Vēlas sargāt meiteni, kurai publiskā notikumu šķetināšana ir sāpīga.

Grickus, vaicāta, kā meitene šobrīd jūtas, komentārus nesniedz un noteic, ka cer uz "taisnīgu tiesu"; par notikušo sākts kriminālprocess. Cerība uz taisnīgu tiesu vieno abas puses, taču katrai ir sava versija par to, kas tieši šajā situācijā ir taisnība. Šajā rakstā "Delfi" notikušo mēģinās "restaurēt", izmantojot Cipsta un seriāla filmēšanā iesaistīto cilvēku teikto.

6. jūnijs


Pēc "Delfi" aplēsēm, liktenīgā nakts varēja būt 6. jūnijs. Dienā notika filmēšana režisora mājā Mežaparkā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!