Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ceļojumam uz Taizemi vajadzīgo summu Anita Latišenoka krāja vairākus mēnešus. Abi ar vīru sapņoja 2020. gadā pirmo reizi doties uz valsti ārpus Eiropas Savienības. Tad sākās pandēmija un tūres rīkotājs ekskursiju vairs nesolīja. Avansā iemaksātos 700 eiro tas kompensēja ar vaučeru, kas dažu mēnešu laikā vērtību zaudēja, jo uzņēmumu likvidēja. Notikušo nu jau gadu bez redzamiem panākumiem izmeklē policija. Mēģinām tikt skaidrībā, vai Anitai un citiem cietušajiem izdosies atgūt iemaksāto naudu.

"Ceļojumziņa" parāds – ap 100 000

Valsts policija kriminālprocesu par SIA "Ceļojumzinis" amatpersonu iespējamām prettiesiskām darbībām – krāpšanu lielā apmērā, par ko draud brīvības atņemšana no diviem līdz desmit gadiem, – ierosināja 2021. gada 12. novembrī. Par cietušām patlaban atzītas 24 personas. Tie ir cilvēki, kuri neaizbrauca "Ceļojumziņa" tirgotajos braucienos un kuriem kopumā nodarīti 42 856 eiro lieli zaudējumi.

"Šajā kriminālprocesā aktīvi turpinās izmeklēšana, tiek veikts plašs analītiskais darbs," pauda VP pārstāve Gita Gžibovska. "Vienlaikus jānorāda, ka izmeklēšana nav ātra, ņemot vērā lielo cietušo personu skaitu šajā lietā un kriminālprocesa apjomu, kas nu jau sasniedzis sešus sējumus," viņa atklāja portālam "Delfi". Policijā neslēpj, ka procesu ietekmējis darbinieku trūkums – palielinās slodze, tādēļ arī izmeklēšana sokas grūtāk.

Kriminālprocess joprojām ir "pirmstiesas izmeklēšanas stadijā" – likumsargi aizvien noskaidro nozieguma apstākļus un visas tajā iesaistītās personas. Uz jautājumu, vai Anitai ir izredzes kriminālprocesa ietvaros atgūt 700 eiro, policijā norāda –

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!