Foto: Shutterstock

Šobrīd jākoncentrējas uz dziļi iesakņojušos problēmu risināšanu, nevis uz personāla maiņu, uzsver Latvijas Jauno zinātnieku apvienība (LJZA).

LJZA nākusi klajā ar paziņojumu, kurā pauž savu nostāju par Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) aicinājumu no amata atkāpties izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV).

"Atzīstot izglītības reformas sarežģītību, LJZA savā vēstulē uzsver, ka šobrīd jākoncentrējas uz dziļi iesakņojušos problēmu risināšanu, nevis uz personāla maiņu, kad reformas temps var šķist neapmierinošs. Ministres demisija radītu papildu neskaidrības un traucētu iesākto reformu virzību, potenciāli kavējot optimālo izglītības attīstības ceļu," uzsver LJZA.

Apvienība norāda, ka tā stingri tic konstruktīva dialoga un partnerības veicināšanai, lai risinātu ieilgušos izaicinājumus, ar kuriem saskaras Latvijas izglītības sistēma.

"Tikai visām iesaistītajām pusēm, tostarp izglītības darbiniekiem, studentiem, vecākiem un zinātniekiem sadarbojoties varam nodrošināt, ka tiek ņemtas vērā visas intereses un tiek veikti nepieciešamie soļi, lai virzītu jēgpilnas pārmaiņas izglītības sistēmā," pauž apvienībā.

LJZA aicina visas iesaistītās puses pārskatīt savas nostājas un pieņemt uz sadarbību vērstus lēmumus, kas veicina konstruktīvām diskusijām labvēlīgu vidi.

Jau vēstīts, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) nāca klājā ar lēmumu prasīt izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) demisiju. Ministre gan šo aicinājumu noraidīja.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atturējas vērtēt LIZDA pausto. Premjers aicināja mazāk kašķēties, bet vairāk runāt par galveno – mūsu bērniem un izglītības kvalitāti, kurā milzīga loma ir arī arodbiedrībai. Kariņš atkārtoti aicināja LIZDA iesaistīties problēmu risināšanā, kā to ir darījis jau iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!